Kedidedi Yayıncılıktan Çıkan Kitaplar
Eser Adı: İş Güvenliği Palavramız ve Paradigmanın Paradoksları Yazar: Erbil Erbige Editör: Satı Önder Ufuk Kapak Tasarım: Zehra Nur Ufuk Yayın No: 1 Tür: İş Dünyası Cilt Bilgisi: Karton Kapak Kâğıt Bilgisi: 2. hamur Basım Tarihi: Nisan 2022 Sayfa Sayısı: 143 sayfa Kitap Boyutları: 13,5×19,5 cm ISBN No: 978-605-73543-1-0 Etiket Fiyatı: 58,00 TL Çıkış Tarihi: 14.04.2022 |
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği ile birlikte Çevre Koruma bütünlüğünü başarılı bir şekilde sistematik hale getirerek sorun olmaktan çıkaran başarılı ülkeler ve bu ülkelerin başarılı firmaları ve işletmeleri bunu nasıl yapmaktadırlar? Başarılı ülkelerin yasama, yürütme ve yargı erkleri; kamu ve özel sektörlerindeki mimar, mühendis, her düzey yönetici, sivil toplum kuruluşları, patron, bürokrat ve siyasetçilerine nasıl bir yol haritası vermektedirler? Kurdukları sistemler kendi iç denetimlerini nasıl gerçekleştirmektedir? Bizim yapamadığımız ve başaramadığımız nedir? Ne yapmamız gerekmektedir.
Bu kitap, bu tür sorulara uluslararası uygulamalardan alınan örneklerle yanıtlar vererek sorunun çözümüne odaklanmış bir çalışmadır.
Kitap Adı: Robotistan Yazar: Selcan Aktaş Yayıncı: Kedidedi Yayıncılık Seri: Kitap/Çocuk Kitapları/12 + Yaş/Hikâye, Roman & Masal Baskı: 3 Baskı Tarihi: Mayıs 2022 |
Ebat: 13,5 x 19,5 cm Kapak: Amerikan Bristol 250 gr. İç Kâğıt: Enso (Kitap Kâğıdı) 60 gr. Sayfa: 197 |
ISBN: 978-605-73543-2-7 BARKOD: 9786057354327 FİYAT: 59,00 TL |
2012-2015 yılları arasında Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Coğrafya Bölümünde yüksek lisans öğrencisi iken bitirme tezi konusu olarak seçip hazırladığım “Safranbolu İlçesinin Fiziki Coğrafyası” adını taşıyan çalışma yeniden derlenip toparlanarak kitap formatına dönüştürülmüştür.
Türkiye’de ve hatta dünya ölçeğinde tarihi ve kültürel dokusu ile tanınan Safranbolu ilçesinin bir çok araştırmacı tarafından ayrıntılı bir şekilde beşeri yönlerden incelenmiş olmasına karşın bu turistik ilçemizin bir o kadar da fiziki açıdan değerler taşıması, ancak bu açıdan fiziki coğrafya kurallarına göre yeterince incelenmemiş olması beni bu çalışmayı yapmaya teşvik etmiştir. Her ne kadar ayrı ayrı bir çok fiziki özelliği irdelense de bunlar fiziki coğrafya disiplininde bir arada sunulmuş değildir. Geçen zamanda yeni literatür taraması yapılarak mevcut çalışma zenginleştirilmeye çalışılmıştır. Çalışmada Safranbolu ilçesinin fiziki yeryüzü şekilleri incelenirken coğrafi yöntem ve metodlara bağlı kalınmaya özen gösterilmiştir. Bu bağlamda, Safranbolu ilçesinin doğal çevresini meydana getiren jeolojik yapı, jeomorfolojik birimler, iklim şartları, su, toprak ve doğal bitki örtüsü gibi özellikler okurlara tanıtılmaya çalışılmıştır. Bunun dışında, bölgenin doğal çevre özelliklerinin bilinmesi bir yandan çeşitli planlama (arazi planlaması, turizm planlaması gibi) hizmetlerinin daha işlevsel yürütülmesine, diğer yandan da çok fazla farkında olunmayan doğal fiziki güzelliklerin açığa çıkmasına bir nebze de olsa katkı sağlayacağı kanaatindeyim.